Меси и Суарес донесоха нов трофей на Интер Маями

Техният тим за малко да пропилее аванса си срещу 10 души, но спечели редовния сезон в МЛС

Спорт
11:26 - 03 Октомври 2024
1294
Меси и Суарес донесоха нов трофей на Интер Маями

Интер Маями победи с 3:2 като гост Кълъмбъс Крю в мач от Мейджър Лийг Сокър, като по този начин вече е недостижим на върха в Източната конференция, където втори е именно от този съперник.

След този успех „фламингите“ вече имат 68 точки на първото място, докато Кълъмбъс остава втори с 57 точки в актива си.

Първото полувреме на „Lower.com Field“ бе по-добро за гостите от Флорида, които стигнаха до два гола аванс в самия край на частта. Автор и на двете попадения бе Лионел Меси, който се разписа в 45-ата минута, а след това и в 5-ата минута от добавеното време.

Диего Роси върна гол за домакините секунди след началото на второто полувреме, но Интер Маями си върна двата гола аванс с попадение на Луис Суарес в 48-ата минута.

След час игра Кълъмбъс вкара втори гол, чийто автор стана Кучо от дузпа. В 63-ата минута обаче, амбициите на домакините бяха пречупени, след като Руди Камачо бе изгонен с втори жълт картон, като първото официално предупреждение той получи едва 4 минути по-рано.

Шест минути преди края на редовното време Кълъмбъс получи нова дузпа, но този път Кучо пропусна от бялата точка и Интер Маями се поздрави с успеха.

Българският халф Доминик Янков пък не игра при успеха на своя Монреал с 2:1 като гост на Атланта Юнайтед. С тази победа канадците събраха 40 точки на 8-ото място в Източната конференция на МЛС, докато Атланта е 12-и с 34 точки в актива си.