Меси мачка CR7

Аржентинецът ще играе с Интер Маями в Копа Либертадорес

Спорт
17:34 - 17 Август 2023
4803
Меси мачка CR7

Съревнованието между Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава, въпреки че вече не играят в едно първенство.

Мачът между Интер Маями и Филаделфия (4:1) за Купата на лигата привлече повече зрители (930 милиона), отколкото всички мачове от шампионата на Саудитска Арабия взети заедно тази седмица (340 милиона).

Първият мач за трофей на световния шампион на американска земя - за Купата на лигата срещу Нешвил, ще играе на 20 август. Домакин ще е стадион "Джеодис Парк", домашната арена на Нешвил, който може да побере 30 000 зрители.

Купата на лигата е клубен турнир, в който играят отбори от САЩ и Мексико. От тази година то е официално състезание под егидата на КОНКАКАФ. Първите три отбора в Купата на лигата автоматично се класират за Купата на шампионите КОНКАКАФ.

Интер Маями, където играе Лионел Меси получи покана да участва в най-авторитетния южноамерикански турнир Копа Либертадорес, който е еквивалент на Шампионска лига.

Още преди повече от месец от южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ обявиха, че планират да отворят места за американски отбори в своя турнир и това вече е факт.

Меси никога не е играл в южноамериканския футбол, той напусна Аржентина като дете и до 2021 г. прекара целия си живот в Барселона, а след това бе в Пари Сен Жермен за две години, след което през това лято се премести в Маями.

В Южна Америка са решени да направят всичко за Меси, включително това приключение, Интер Маями, който не принадлежи към южноамериканската конфедерация, да получи покана да играе в Шампионската лига на Южна Америка с гиганти като Бока Хуниорс, Ривър Плейт, Фламенго, Палмейрас, Интернасионал, Сао Пауло...

Първият човек на аржентинския футбол Клаудио Тапиа официално изпрати поканата на Интер Маями да се присъедини към Копа Либертадорес по искане на президента на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

В кариерата си Меси е спечелил всичко, което може да се спечели, така че сега той ще има шанса да се бори за най-ценния трофей в Южна Америка, въпреки че освен грандовете на този континент е трудно да се повярва, че друг би могъл да спечели тази купа, въпреки че във футбола се случват чудеса.