Меси на 1/2-финал за Купата на лигите, Филип Кръстев - аут (ВИДЕО)

Спорт
09:54 - 12 Август 2023
3503
Меси на 1/2-финал за Купата на лигите, Филип Кръстев - аут (ВИДЕО)

Интер Маями разби с 4:0 тима на Шарлът в мач от 1/4-финалите на Купата на лигите. За разлика от предишния си двубой срещу ФК Далас, съставът на Лионел Меси този път не мина през редица трудности и спечели с лекота, като започна наказателната си акция от рано с гол в 12-ата минута на Йосеф Мартинес от дузпа.

До края на полувремето отборът на Дейвид Бекъм вкара още един гол. Това се случи в 32-ата минута, когато Робърт Тейлър получи добро подаване от ДеАндре Йедлин и нямаше друг избор освен да покачи.

След почивката играчите на Шарлът опитаха да се върнат в мача, но сами забиха последния пирон в ковчега си в 78-ата минута, когато Адилсон Маланда си вкара злополучен автогол. Разгромът оформи гениалният Лионел Меси в 86-ата минута, като за попадението му асистира Леонардо Кампаня.

Българският национал Филип Кръстев и неговият ФК Лос Анджелис отпаднаха от Купата на лигите след неприятен обрат. Шампионът на МЛС загуби с 2:3 от тима на Монтерей и не успя да се класира за 1/2-финалите на турнира.

Кръстев влезе в игра в 62-ата минута и остана на терена до края на срещата, но за съжаление, не успя да помогне на отбора си да стигне до крайния успех.

Играчите на ФК Лос Анджелис дръпнаха до почивката с два гола след попадението от дузпа на Денис Буанга във 2-ата минута и Матеуш Богуш точно 40 минути по-късно. До средата на втората част тимът на Кръстев водеше с 2:0, като българинът се включи в игра именно при този резултат.

Само 6 минути след неговото появяване в игра обаче събитията на терена се обърнаха на 180 градуса. В 68-ата минута съдията посочи бялата точка в полза на Монтерей и ​​Серхио Каналес върна един гол. 12 минути по-късно друг испанец, но този път от ФК Лос Анджелис - Серхи Паленсия, си отбеляза автогол и възстанови равенството.

След това нещата тръгнаха да отиват към изпълнение на дузпи, но две минути преди края на редовното време мексиканецът Рохелио Фунес Мори осъществи пълния обрат и прати отбора на Монтерей на 1/2-финалите в турнирра за Купата на Лигите, къде в спор за място на финала ще спори с тима на Нешвил, който разпиля с 5:0 състава на Минесота Юнайтед.