Меси: Никой не ми е предлагал да играя без пари в Барса

Спорт
12:03 - 01 Ноември 2021
2117
Меси: Никой не ми е предлагал да играя без пари в Барса

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е засегнал емблемата на каталунците Лионел Меси с изказването, че до последно се е надявал аржентинецът да остане на „Камп Ноу“ и да играе без пари.

Според „десетката“ в нито един момент никой от клуба не е поискал от него подобно нещо и по този начин президентът единственото се опитва да се спаси от отговорност и да прехвърли топката в половината на Лео.

„Аз направих всичко възможно да остана. Никой от Барселона в нито един момент не е поискал от мен да играя без пари. Бях помолен да намаля заплатата си с 50% и го направих без никакъв проблем.

Бяхме в състояние да помогнем и още на клуба. Моето желание и това на семейството ми бе да останем в Барселона. Думите на президента Лапорта ме нараняват. Не го заслужавам. Нямаше нужда да казва това. Изглеждаше все едно прехвърля топката в моята половина и не иска да поеме своята отговорност и да понесе последствията. Това генерира някакво съмнение у хората, което аз не заслужавам.

Дали ще се завърна в Барселона, когато договорът ми с ПСЖ изтече? Не знам дали ще е точно тогава. Сигурно е обаче, че ще се върнем в един момент да живеем в Барселона и животът ни ще бъде там. Това искаме аз и съпругата ми. Не знам дали ще е точно когато договорът ми с ПСЖ изтече, но ще се върнем да живеем с Барселона.

Винаги съм казвал, че бих искал да мога да помагам на клуба и да бъде полезен и в бъдеще. С удоволствие бих станал в даден момент технически секретар (б.ред. тази длъжност в испанския футбол на практика отговаря на длъжността спортен директор). Не знам дали това ще е в Барселона, или другаде. Ако има възможност, бих искал отново да помагам на клуба, който обичам“, заяви Меси в интервю пред каталунското издание „Спорт“.