Меси под въпрос за финала за Купата на САЩ

Спорт
11:40 - 27 Септември 2023
2258
Меси под въпрос за финала за Купата на САЩ

Треньорското ръководство на Интер (Маями) ще изчака до последния възможен момент, за да вземе решение относно евентуалното участие на мегазвездата Лионел Меси в утрешния финал за Купата на САЩ.

Това съобщи наставникът на тима и сънародник на аржентинеца Херардо Мартино. Мачът е от 3:30 часа българско време в четвъртък и ще се състои на стадиона във Форт Лодърдейл. Съперник на Интер (Маями) е Хюстън Динамо, който на полуфинала елиминира Реал (Солт Лейк Сити) с 3:1 след продължения.

Лео Меси беше заменен принудително още преди да дойде време за почивката между двете полувремена по времето на срещата с ФК Торонто заради неуточнена контузия, а заради нея пропусна и неделната среща срещу регионалния съперник Орландо Сити. Според агенция АП, става дума за скрита за медии и фенове травма в крака.

Интер (Маями) не върви добре в първенството, но миналия месец взе Купата на Лигата и сега се стреми да прибави нов трофей във витрината.

"Ще чакаме Лео до утре, до последния момент“, каза Мартино на пресконференция днес. Ще седнем да говорим с него, ще видя как се чувства в момента. Вероятно заедно ще стигнем до споразумение какво да се прави. Имаме три въпроса да решаваме: играчът, после е финалът и накрая – какво следва? И така ще вземем решението. Винаги има рискове, но трябва да ги сведем до минимум", заяви треньорът.

Седемкратният носител на "Златната топка" Меси е вкарал 11 гола и е направил 5 асистенции в 12 срещи от пристигането си в Маями от Пари Сен Жермен през юли.