Меси прибира €100 млн. от бенефис с Барса

Каталунците му предлагат и 200 000 евро на маса при нов договор с тях

Спорт
17:29 - 10 Март 2023
2469
Меси прибира €100 млн. от бенефис с Барса

От Барселона не са се отказали от намеренията да си върнат Лионел Меси. На този етап мераците на испанците изглеждат като мираж, тъй като се намират във финансова криза и трябва декларират приходи от 200 милиона това лято.

Все пак съществува вариант, в който завръщането на аржентинеца на „Камп Ноу“ може да се окаже мисия възможна. Договорът на нападателя с Пари Сен Жермен изтича през лятото, а след това ще се превърне в свободен агент, което означава, че няма да се изисква компенсацията за евентуалното му завръщане в редиците на „блаугранас“.

Според "Ел Насионал" каталунците могат да предложат заплата от 200 000 евро на година, което прави по 16 666 на месец. Изданието допълва, че когато световният шампион прекрати кариерата си, „лос кулес“ трябва да организират прощален мач в негова чест, а телевизионните права, договорът от спонсори, приходите от билетите и рекламите да бъдат изцяло за Лео. По груби сметки приходите възлизат на 100 милиона евро.

На този етап Меси преговаря за нов договор с ПСЖ, но само преди седмица стана ясно, че е отхвърлил първото предложение на французите. Причината е несъгласие с финансовите условия от страна на парижани. Гениалният футболист се озова в тима от Париж през 2021 година, след като не успя да се разбере за ново споразумение с каталунците заради финансови пречки, породени от правилата на Ла Лига.