Меси с хеттрик за Аржентина

Колумбия прегази Чили, мъките за Уругвай продължават

Спорт
11:19 - 16 Октомври 2024
2220
Меси с хеттрик за Аржентина

С хеттрик на звездата Лионел Меси отборът на Аржентина разгроми гостуващия тим на Боливия с 6:0 в мач от 10-ия кръг на квалификациите за световното първенство в зона Южна Америка.

Меси откри резултата в 19-ата минута, а след това бе точен в 84-ата и 86-ата.

Той бе контузен дълго време, след като се нарани тежко на Копа Америка, а сега успя да оформи головата си сметка на 846 попадения в рамките на цялата си кариера.

Меси добави две асистенции, а другите три гола в мача бяха отбелязани от Лаутаро Мартинес в 43-ата минута, Хулиан Алварес в 45-ата и Тиаго Алмада в 69-ата.

Още едно попадение отбеляза и Николас Отаменди, но то бе отменено заради засада.

Аржентина води в класирането с 22 точки, пред Колумбия 19, а Уругвай и Бразилия имат по 16.

Колумбия постигна успех срещу Чили с 4:0 и се върна на пътя на победите в Световните квалификации в зона Южна Америка. В предишния си мач "лос кафетерос" изненадващо загубиха от Боливия с 0:1.

С успеха колумбийците събраха 19 точки и остават на второто място, докато Чили е закотвен на последната позиция с едва 5 спечелени точки.

Резултатът бе открит от Давинсон Санчес в 34-ата минута. Той засече центриране от корнер. При удара му се получи сериозен рикошет, който заблуди Брайън Кортес.

В 52-ата минута Луис Диас удвои за Колумбия. Отборът на Боливия допусна огромна грешка при изнасянето на топката. Хамес Родригес я открадна и подаде към нахлуващия Диас, който нямаше проблеми да реализира.

Осем минути преди изтичането на редовното време на двубоя нападателят на Астън Вила Йон Дуран продължи головата си форма. Той бе изведен от Луис Синистера в пеналтерията и с мощен изстрел не остави шансове на вратаря на гостите.

Крайният резултат бе оформен от Синистера в третата минута на продължението. След удобен рикошет топката попадна на пътя на футболиста на Борнемут. Първоначалният му опит бе спасен от Кортес, но при добавката той реализира в близкия ъгъл, въпреки че имаше бранител на Чили на голлинията.

В друг мач от квалификациите, колебанията на Уругвай продължиха, след като отборът на Марсело Биелса не успя да запише успех в четвърти пореден двубой. "Урусите" направиха нулево равенство с Еквадор. В този период Уругвай няма и отбелязан гол.