Меси се завърна с гол, Пари Сен Жермен победи Анже

Столичаните увеличиха преднината си на върха на шест точки

Спорт
11:17 - 12 Януари 2023
1362
Меси се завърна с гол, Пари Сен Жермен победи Анже

Лионел Меси вкара гол при завръщането си за Пари Сен Жермен, който спечели с 2:0 срещу Анже в мач от 18-ия кръг на френското първенство по футбол. Така столичаните увеличиха преднината си на върха на шест точки, след като преследвача Ланс спечели само една в гостуването си срещу Страсбург.

Меси бе посрещнат топло от публиката на Пари Сен Жермен, въпреки че вкара два гола за Аржентина на финала срещу Франция. Той се разписа от близко разстояние в 72-та минута след асистенция на Норди Мукиеле, който подаде и за попадението на Юго Екитике през първата част.

"Това бе мачът, който ми беше нужен. За самочувствието ми е хубаво да вкарвам и ми се иска да продължа да го правя. Доволни сме, тъй като тази победа ни позволи да се откъснем от Ланс в класирането", заяви Екитике, който замества получилия по-дълга почивка Килиан Мбапе.

Ланс допусна обрат в Страсбург, след като поведе чрез Алекси Клод-Морис в 11-ата минута, а Санджин Пърчич и Кевин Гамейро нанизаха две светкавични попадения до 16-ата. Лоис Опенда обаче изравни след половин час с глава и в крайна сметка мачът завърши 2:2.

Така Ланс е втори с две точки пред Олимпик Марсилия, който надви Троа с 2:0 като гост. Точни за победата бяха Шансел Мбемба и Джордан Верету.

Резултатите от 18-ия кръг:

Лориен - Монако - 2:2

Ница - Монпелие - 6:1

Пари Сен Жермен - Анже - 2:0

Страсбург - Ланс - 2:2

Троа - Олимпик Марсилия - 0:2

Аячо - Реймс 0:1

Оксер - Тулуза 0:5

Брест - Лил 0:0

Клермон - Рен 2:1

Нант - Олимпик Лион 0:0