Меси ще получава от 50 до 60 милиона годишно

По трансфера на звездата се работело още от 2019 година

Спорт
11:50 - 05 Юли 2023
2913
Меси ще получава от 50 до 60 милиона годишно

Лионел Меси ще заработва между 50 и 60 милиона долара на сезон в новия си клуб Интер Маями. Това разкри пред аржентинските медии Хорхе Мас, който е съсобственик на клуба заедно с английската футболна легенда Дейвид Бекъм.

По думите на Мас, който е отлично запознат с параметрите по договора за аржентинския гений, той е на стойност 50 милиона долара на сезон, като според различни заложени в него бонуси и клаузи, сумата може да се увеличи до 60 милиона.

Други интересни подробности, които Мас разкрива са, че след края на кариерата си, Лионел Меси ще има и акции в Интер Маями, а американският милиардер от кубински произход прогнозира, че след футбола Меси може да се превърне в сериозна фигура в спортния бизнес подобно на Дейвид Бекъм и Майкъл Джордан.

Мас също така разкрива, че още през 2019-а в Интер Маями са започнали първите си действия по привличането на Меси, а осъществяването на траснфера е плод на тежки преговори в този период.

"Последната година и половина бе най-интензвина. Непрестанно разговарях с неговия баща Хорхе Меси, а Дейвид Бекъм говореш с Лео по чисто футболните въпроси. Огромно влияние за траснфера имаше и един от спонсорските договори, който клубът подписа", разказа още Мас.

Преди трансферът на Меси да бъде официализиран, името му бе спрягано също така със завръщане в Барселона или мултимилионна сделка в Саудитска Арабия, която многократно щеше да надхвърля това, което играчът ще заработва в Маями.