Меси става партньор на Бекъм, купува 35% от акциите в Интер Маями

Аржентинецът купува 35% от акциите на Интер Маями

Спорт
17:59 - 17 Май 2022
2526
Меси става партньор на Бекъм, купува 35% от акциите в Интер Маями

Лионел Меси ще купи 35% от Интер Маями и през юни 2023 година ще играе във франчайза от МЛС, чийто собственик е Дейвид Бекъм. Това увери журналистът Алекс Кендъл в ефира на „Direct TV“.

Футболистът на ПСЖ ще изиграе един последен сезон в европейския футбол, който ще съвпадне със Световното първенство в Катар, преди да се отправи към САЩ на 36-годишна възраст.

Това не е първият път, когато името на Меси се свързва с Интер Маями, клуб в растеж и с голяма атрактивност на латино пазара, изкушаваща всяка звезда, която би имала значителни приходи от реклама.

Бъдещето на бившия играч на Барселона изобщо не е ясно и дори преди няколко дни отново се отвори вратата за завръщане при каталунците. Изглежда обаче, че бъдещето на 10-ката след Световното първенство в Катар ще бъде свързано със САЩ.

В кампанията, която сега приключва, Меси отбеляза шест гола в Лига 1, което е доста под очакванията и далече от средните показатели на аржентинеца от времето му в Барселона през последното десетилетие. Към това трябва да се добавят и петте попадения в Шампионска лига, където Пари Сен Жермен отпадна в осминафиналната фаза на турнира от Реал Мадрид.