Меси в Интер? Мисията не е невъзможна

Спорт
16:20 - 22 Септември 2020
1302
Меси в Интер? Мисията не е невъзможна

Сагата около бъдещето на Лео Меси все още вълнува хората и медиите. Въпреки че той реши да остане в Барселона, на Апенините таят надежди, че гениялният аржентинец може да заиграе в Интер. Ако не сега, то съвсем скоро.

"Лео Меси в Интер? Мисията не е невъзможно", написа в заглавие "Тутоспорт".

А след това има и интересен материал на италианските колеги.

"Как е възможно аржентинският шампион да бъде привлечен от клуб, чиято трансферна политика е базирана на самофинансиране?

Обяснението идва от Китай, където има слухове за системна операция между Сунинг и китайското правителство.

Меси ще стане флагманът на Пекин пред света. Най-силният футболист в света - китайска собственост.
Семейство Жанг, всъщност, увеличи оборота на клуба благодарение на ликвидността, идваща от Далечния изток. Чрез вътрешни спонсорски договори, приходите на нерадзурите се увеличиха приблизително със 100 млн. евро през последната година.

Накратко - бъдеща операция по привличането на Меси би била дело на Сунинг и китайското правителство.

В Китай рекламата за Сунинг би била огромна, както видяхме в телевизията на Сунинг с образа на Меси, проектиран на Миланската катедрала преди двубоя Интер - Наполи преди седмици.

Семейство Жанг със сигурност иска името на Интер да се свързва с това на големите звезди. Преди две години целта беше Модрич, но тя не се осъществи. Сега ситуацията се повтаря, но е по-благоприятна. Меси на практика почти се беше разделил с Барселона - нещо, което хърватинът не направи с Реал Мадрид.

Стивън Жанг отново е в Италия след 5 месеца и половина престой в Китай. Али Баба, акционер в Сунинг, сключи споразумение за спонсорство с УЕФА на стойност 200 млн. евро за две години. Сума която би била достатъчна за привличането на Меси.

Явно нещата малко ще се отложат, но мисията не е невъзможна".