Metallica, Ozzy Osbourne, AC/DC, Guns N' Roses и Iron Maiden правят мегаконцерт!

Рок звездите ще свирят на Power Trip - уикенд в Калифорния - продължение на Desert Trip от 2016 г.

Новини
22:08 - 30 Март 2023
4046
Metallica, Ozzy Osbourne, AC/DC, Guns N' Roses и Iron Maiden правят мегаконцерт!

Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, Tool, Iron Maiden и Ozzy Osbourne обявиха тридневен мегаконцерт в Empire Polo Field в Индио, Калифорния, от 6 до 8 октомври. Събитието е наречено Power Trip, което привидно е препратка към мегаконцерта Desert Trip от 2016 г., а не почит към любимата тексаска траш метъл група на покойния Райли Гейл (Когато бяха потърсени от Pitchfork, представители на групата Power Trip не предложиха коментар за калифорнийското събитие).

Всички изпълнители се заканиха с обявяването на фестивала в социалните медии по-рано през седмицата. През 2016 г. в Desert Trip участваха Боб Дилън, Пол Маккартни, Rolling Stones, Нийл Йънг, Роджър Уотърс и The Who. Подобно на Desert Trip, Power Trip се организира от Goldenvoice.

Power Trip ще се проведе на същото място, на което се провежда и фестивалът за музика и изкуства в долината Коачела. Coachella 2023 ще се проведе от 14 до 16 април и от 21 до 23 април с хедлайнери Frank Ocean, Bad Bunny и Blackpink.

По-рано тази година Ози Озбърн отмени някои дати от европейското си турне и предположи, че е приключил с турнетата завинаги поради травма на гръбначния стълб. Той обаче остави отворена вратата за събития като Power Trip, които не изискват продължително пътуване.

"В момента екипът ми измисля идеи за места, където ще мога да изнасям концерти, без да се налага да пътувам от град на град и от държава в държава", обясни той.