Методи Андреев: ГЕРБ създаде номенклатура, която възпроизвежда власт в тяхна полза

Борисов да се оттегли в Банкя и да остави съдебните органи да решат той корумпиран ли е бил или не,

Новини
18:25 - 05 Октомври 2022
3811
Методи Андреев: ГЕРБ създаде номенклатура, която възпроизвежда власт в тяхна полза

Тези изборни резултати се очакваха не защото ГЕРБ са станали по-силни, а защото българинът не иска да гласува. Това се оформя като много сериозен проблем. ГЕРБ създаде номенклатура, която възпроизвежда власт в тяхна полза. Това са хора, които са зависими от поста, който заемат. А когато говорим за това дали ще има правителство, трябва да знаем, че Борисов ще приложи целия арсенал от хитрини и андрешковски номера, на които той е цар, само и само да успее да скалъпи някакво абракадабра правителство, защото той и номенклатурата му разбират, че ако догодина загубят местната власт, губят фундамента, който крепи тази номенклатура по места. Това каза в предаването "Денят" по TV1 Методи Андреев, бивш депутат от гражданската квота в ГЕРБ, бивш председател на Комисията по досиетата.

На победата на Борисов на изборите може да се гледа като на пирова победа. Ако е смел и самокритичен, които не са сред силните му качества, Борисов трябва да излезе и да каже: "Уважаеми съпартийци, по време на моите управления бяха допуснати сериозни корупционни схеми, ние подложихме държавата на корупционна вакханалия и аз, като бивш министър-председател, поемам отговорността, а съдът ще реши дали съм корумпиран или не съм. Призовавам моите съпартийци да излъчат модерен, млад евроатлантически кандидат". Това трябва да го каже, да се оттегли в Банкя и да остави съдебните органи да решат той корумпиран ли е бил или не. Тогава би могло да има правителство между ГЕРБ, ПП и ДБ. А за ДПС въобще бе би трябвало да говорим в тази схема, заяви Андреев.

Бойко Борисов, за да запази себе си, поставя България и партията си на изпитание. Той в момента харчи своята партия, за да запази себе си, подчерта бившият депутат от гражданската квота в ГЕРБ.

Борисов е лицемерен човек – перчи се по селата с ръце в джоба, но всъщност го е страх да излезе от политиката, защото знае, че има Наказателен кодекс, в който има тежки членове и ако не е Гешев, Наказателният кодекс ще се стовари върху него като Дамоклев меч, добави Методи Андрев.

Борисовата евроатлантичност е фалшива - той махна Плевнелиев, защото Путин поиска това, нека да обясни как ще прави това с Янев и неговия партньор Румен Петков, добави той.

Трябва да е ясно, че в ДБ и ПП има проблеми, които ако не решат и не създадат широка антикорупционна гражданска платформа с евроатлантическа априорна същност, нищо повече от сегашния резултат не могат да очакват, каза още Андреев.