Методиев стреля: Радев и Борисов водят инженеринга в БСП

Бойко си направи ДБ, президентът - ИТН, ПП и "Български възход", отсече бившият шеф на кабинета на Нинова

Новини
11:30 - 15 Август 2022
2836
Методиев стреля: Радев и Борисов водят инженеринга в БСП

Румен Радев и Бойко Борисов водят политическия инженеринг в БСП и вътрешната опозиция. Тази позиция изрази пред БиТиВи Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Корнелия Нинова и на Румен Радев.

С Радев се скарахме, защото се опитваше да свали Корнелия Нинова, подчерта той. По думите му Борисов си направил "Демократична България" (ДБ), а Радев първо "Има такъв народ" (ИТН), после "Продължаваме промяната" (ПП), а сега и "Български Възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Служебното правителство затъна в най-голямата чистка за последните години, смята Методиев. Със списъци се изчиствали хората. Опитват се да овладеят държавата, върви фашизоидна чистка, каза той. Връщали се на власт калинките на ГЕРБ,според него.

По думите му икономическите интереси на президента са в основата на разрива с ПП, според Методиев като той допълни, че явно държавният глава иска всички да му козируват. В момента в страната върви пълзящ военен преврат, според политолога. Методиев трябвало да избира да участва в преврата срещу Нинова или да напусне Румен Радев през 2020 и според него президентът имал свой кандидат за лидер на БСП.