Метьо и Пепа Балдъра или как всички победиха на 4 април?

Това е положението: важно е какво говориш, а не каква е истината

Личности
11:11 - 10 Април 2021
9561
Метьо и Пепа Балдъра или как всички победиха на 4 април?

Слязъл наш Метьо в Кърджали, пообиколил пазара, па в следобедните часове се отбил в бардака. Платил си 50 лева за „фанфини финфон“ с най-зрялата проститутка.

Върнал се Метьо на село, влязъл в кръчмата и направил така, че всички да разберат и три дни да коментират как техният човек „из**кал пищна мадам в Кърджалъка“.

Гастролиращата в града Пепа Балдъра вечерта също се похвалила:

-Скучен ден, слаб оборот, но ми дойде един селянин. Така го из**ках, че цял живот ще ме помни.

Това е положението. Важно е какво говориш, а не каква е истината. Коя е е**ната страна и кой е**чът – важно е не какво се е случило в кревата, а какво ще кажеш ти.

И Метьо – победител, и Пепа – победителка!

В България по 30-годишна традиция пак всички победиха на избори. Само Корнелия Нинова признава, че БСП губи. Всичко останало се удря в гърдите, че печели.

А от Нинова най-вече зависи дали ще има правителство в рамките на 45-тия парламент. Това е силата на балансьора в Народното събрание, в което всички са победители.

Демек, и БСП-то са победители! Хем да си дадат гласовете без министри, хем да усетят що е това да бъдеш новото ДПС в парламента - доволно-недоволни.

Най-лекият мандат е в Кърджали. Методиката "Хеър-Ниймайер" подари на една от партиите мандат само със 778 гласа. И какво се случи! От партията обявиха, че са победили.

Става дума за режисьора Максим Генчев, прочул се преди години със скандалния филм за Левски. Той водеше листата на "Изправи се! Мутри вън!" в Кърджали. Именно там коалицията взема едва 1.1%, тоест четири пъти под собствения си национален актив.

Но разпределението ѝ отрежда мандат. Още по-куриозно е, че БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" имат съответно в Кърджали над 8%, 5% и 2%, но остават без народен представител от региона.

24rodopi.com