Михаи Миков: БСП не стои като силната и сигурната алтернатива

Първо трябва да се търси обединение в партията, след това в ляво, а след това да искат доверие от хората, заяви бившият лидер на БСП

Политика
09:49 - 26 Юли 2020
2023
Михаи Миков: БСП не стои като силната и сигурната алтернатива

БСП днес не стои като силната и сигурна алтернатива, на която да й е безразлично дали изборите ще са след три или шест месеца. Това коментира бившият лидер на БСП Михаи Миков пред БТВ.

"В тази обстановка на политическо напрежение, както и обществено, няма ясна онази лява алтернатива, която да дойде след дясно управление", аргументира се Миков. 

По думите му първо трябва да се търси обединение в партията, след това в ляво, а след това да искат доверие от хората.

"Когато смесиш празникът с протеста, се получава ерзац", това пък коментира той относно вчерашния митинг на БСП, който вместо традиционно на Бузлуджа, се проведе на жълтите павета пред сградата на Министерски съвет. Миков даде да се разбере,че хората на него не са били толкова много. И дори призова да се видят снимки от предишни издания на събора на Бузлуджа и то когато БСП е била най-зле - в опозиция и изолация. 

"Колкото и да се опитаме да говорим за текста, важна е линията. Дали ще си отиде утре, другата седмица или след шест месеца правителството на Борисов, това няма да се промени главният въпрос – каква е музиката, която задава БСП",каза още Миков. 

По думите му БСП трябвало да стои здраво с идеите си, за да замени другите, но даде да се разбере, че това не се е случило. "Като казваш здравето не е стока, болниците не трябва да са търговски дружества, трябва да дадеш законодателното решение. Можеш да го направиш като опозиция и хората да го подкрепят", аргументира се той. И добави: "Трябва да дадеш лявата алтернатива и за 4 година тя да е стигнала до хората и те да я припознаят.

Относно Борисов, според Миков той умеел чисто човешки да създава симпатии, включително и с евролидерите.