Михаил Константинов: Предсрочни парламентарни избори няма да има

Политиците винаги са на косъм от катастрофа, предупреди математикът

Новини
10:30 - 10 Декември 2019
882
Михаил Константинов: Предсрочни парламентарни избори няма да има

Политиците да внимават, те винаги са на косъм от катастрофа, заяви пред Би Ти Ви проф. Михаил Константинов – председател на Съвета на директорите на Информационно обслужване. Математикът увери, че предсрочни парламентарни избори няма да има.

Основната опозиционна сила тепърва ще решава вътрешни проблеми, каза професорът. Българската история познава включването и на нови политически играчи, но те стоят по един – два сезона и изчезват, коментира още професорът.

Константинов обяви, че първите избори, които ни предстоят, са парламентарните през март 2021 г. При тях се правят два избора – има партия, има и преференция за съответната листа.

Спецът обясни, че опасенията му са били да не се въведе образователно-компютърен ценз. Ако се направи хубава кампания и всички се научат – нека да опитаме, коментира проф. Михаил Константинов.

Местните избори, които минаха, се произведоха на много добро ниво, жалбите и оплакванията са два пъти по-малко в сравнение с предишни избори, обяви обаче проф. Михаил Константинов.

По думите на първо място трябва да се разбере защо са се получили недействителните гласове при общинските съветници, за да се предложат мерки срещу това.

За решението партийната субсидия да бъде 8 лева, проф. Константинов коментира, че когато първоначално е въведена субсидията, тя е била 1% от минималната заплата. Според него и сега би трябвало да бъде така, а не да се вземат конюнктурни решения. "Това е 6 лева, освен това има логика", категоричен беше той.

По думите му това е решение, взето от две парламентарни групи, които очевидно са се споразумели. Точно това обаче не помогна за повишаване на тяхната популярност, по-скоро имаше негативен ефект, каза още той.