Михаил Мутафов с голямата награда на „Любовта е лудост“

Виктор Чучков-син ще е председател на журито на варненския кино фестивал

Култура
15:35 - 07 Август 2019
4601
Михаил Мутафов с голямата награда на „Любовта е лудост“

Фестивалът „Любовта е лудост” ще присъди тази година Наградата за цялостен принос в развитието на българското кино на актьора Михаил Мутафов, съобщи днес артистичният директор на проявата проф. Александър Грозев. Заедно с приза, за Мутафов е приготвена картина на брата на Никола Манев – Добромир. 27-то издание на Международния филмов фестивал (МФФ) ще се открие на 23 август и ще продължи до 1 септември във Варна.

В залите на Фестивалния и конгресен център зрителите ще гледат повече от 90 игрални филма. Режисьорът Виктор Чучков-син ще е председател на журито. Останалите членове са британският актьор Александър Перкинс, Чийдем Сезгин от Турция, Илеана Даналаче от Румъния и Ирина Линдт от Казахстан. Те ще оценяват 12-те продукции, които са включени в конкурсната програма на фестивала.

Проф. Александър Грозев. Снимка: chernomore.bg

Сред претендентите е и българският филм "Пътуващо кино" със сценарист и режисьор Илия Костов. Останалите продукции са от Аржентина, Испания, Канада, Унгария, Полша, Германия, Румъния, Португалия, Индонезия, Русия и Финландия.

През тази година по време на фестивала ще има втора състезателна програма, каза още проф. Грозев. Тя ще е за дебютни филми и ще бъде оценявана от младежкото жури на фестивала. По време на "Любовта е лудост" е направена програма и за документални филми, като включените в нея продукции са седем.