Михал Камбарев: ГЕРБ осъзнават, че са история

Изтъкнаха послания, които са им сглобени от социолози и маркетолози, заяви представителят на ПП

Новини
20:20 - 31 Юли 2022
4923
Михал Камбарев: ГЕРБ осъзнават, че са история

Михал Камбарев от "Продължаваме" промяната категорично отрече възможна коалиция с ГЕРБ след изборите.

"ГЕРБ в момента се страхуват и вече осъзнават, че вече са история. Тези шест точки, които избориха, аз не смятам, че наистина вярват в тях. Мисля си, че това са едни послания, сглобени от социолози и маркетолози, които са им казали - ако искате да вземете повече гласове, кажете ги тези неща", заяви той в студиото на "Говори сега".

Камбарев коментира, че му е трудно да повярва как точно Бойко Борисов иска съдебна реформа.

"Как изведнъж след 12 години - ти си бил един човек и се събуждаш коренно различен. Ти си този, който остави тази съдебна система в това положение. Ти си човекът, който първо сложи Цацаров, след това и Гешев. Вие сте хората, които в зала ни оплювахте, че махаме спецсъдилщата, че е настане един хаос. Същите тези съдилища в последния си работен ден изкараха г-н Пеевски по-чист от сълза", коментира Камбарев.

Той се надява служебният кабинет да продължи действията на досегашното правителство. По думите му то е увеличило пенсиите, диверсифицирало е доставките на газ, в последния момент е уговорило нови доставки, сложило е таван на цената на тока.

Камбарев коментира обвиннията на Станислав Анастасов оот ДПС, че доставките на втечнен газ са били договаряни много преди спирането на газа от страна на "Газпром" и това станало ясно на парламентарна комисия.

Парламентарната комисия, която изследваше това нещо не е разследващ орган. Тя е пиар орган, който взима решения и създава един доклад на базата на това, което членовете гласуват да се прочете. Факти могат да се сглобяват и е в компетенцията на разследващите органи ко има нещо, те да го намерят. Парламентарна комисия да вади заключения след гласуване кое да влезе в доклада и кое - не, не знам как да коментирам.