Мика Зайкова пред Lupa.bg: Дали ще отида при Петков и Василев?

Личности
13:44 - 18 Ноември 2021
11719
Мика Зайкова пред Lupa.bg: Дали ще отида при Петков и Василев?

„Нямам покана да помагам с моята експертиза в евентуалния кабинет на Кирил Петков и Асен Василев. Ще преговаряме, ще видим. Още е рано да мислим за министри, зам.-министри, експерти и съветници”.

Това заяви пред репортер на Lupa.bg икономическото острие на „Има такъв народ” Мика Зайкова. Дългогодишният синдикалист, която не успя да влезе в парламента заради ниския резултат за партията на Слави, се надява този път вече да имаме редовно правителство.

„Надявам се да има правителство, защото хората вече загубиха търпение. Извинявайте, но това вече на нищо не прилича. Както виждате, всички лидери – кой в оставка, кой не, се съгласиха да преговарят. Това е добър знак. На 90% съм сигурна, че ще имаме правителство”, прогнозира Мика Зайкова.

„Нали видяхте, не ме избраха, хаха, но това не е проблем. За мен не е, на тази възраст няма да правя кариера. Но ще помогна с каквото мога при преговорите и по-нататък”, обеща 79-годишният ветеран.

Попитана дали все пак ще отиде в екипа на „Продължаваме промяната” при изрична оферта, Мика подчерта: „Не, нека първо минат преговорите, да уточним приоритетите, политиките, нека малко и да си почина. Важното е стиковаме проблемите и да тръгне правителството”.

Доайенът в последните два краткосрочни парламента призна също, че още се лекува от коронавирус.

„Това е от многото пътешествия напред-назад покрай тежката кампания. Последните два дни вече съм по-добре, досега пазих стаята. Дори планирам да скоро започна да излизам”, шегува се експертът-икономист.

Снимка: „Булфото“