Мика Зайкова: Страшно е - навсякъде се краде!

Новини
18:09 - 04 Юни 2021
9025
Мика Зайкова: Страшно е - навсякъде се краде!

"Основната причина България да е бедна, е защото тук не идват инвестиции. Тук няма никакви реформи и върховенство на закона. Инвеститорите искат да са спокойни и ако имат проблем, да има съд, където да отидат да се оплачат. Ще има инвеститори, когато хората са сигурни за парите си", заяви в интервю за Би Ти Ви доайенката на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова.Тя отново ще е кандидат за депутат от листите на "Има такъв народ".

"През 10-годишното управление процъфтя корупцията. Навсякъде се краде. Нещо страшно е! Но огромните пари на ЕС от 2004 г.а и досега, тези пари не се оползотвориха ефективно, те се ограбиха. Резултатите са на лице. Стоим на нивото на технологиите от 50-те години на 20 век.

Поне да бяхме направили читав План за възстановяване. Взимаш първи стълб, където са иновациите. Там от над 2 млрд. евро заложени, само 400 млн. са иновации. Другото е саниране, ремонти за щяло и нещяло, от които може да се краде. Как Полша и Германия можаха да защитят националния си интерес, там има хиляди работници в мините и доказаха, че закриването на работните им места не може да стане от раз", допълни Зайкова.

По думите й, Бойко Борисов е дал обещание да спре АЕЦ „Козлодуй“ до 2024 година. "Ердоган построи 4 атомни централи. Ние имаме богат опит с АЕЦ. Теменужка Петкова не можа да разбере, че оборудването на АЕЦ  „Белене“ не може да го сложи в Козлодуй и да го зарежда с американски касети. Ние трябва да си купим от американците друго оборудване. Какво ли не платихме и накрая нямаме нищо. "Турски поток" умира прав, защото унгарците казаха, че не го искат. Руснаците построиха на Сърбия тази отсечка, но ние я платихме. Работи се неефективно", допълни Мика Зайкова.