Миков се подигра: Премята се мандат, около него сноват комични фигури

Да приключва по-бързо агонията и да се върви към избори, призова бившият соцлидер

Новини
09:35 - 26 Юли 2022
4726
Миков се подигра: Премята се мандат, около него сноват комични фигури

Вариантът е само един - да се върне мандатът и да си отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни. Когато не се постигне съгласие за правителство, мандатът се връща. Това заяви пред Би Ти Ви бившият лидер на БСП Михаил Миков по повод нежеланието на Корнелия Нинова да върне бързо третия мандат.

Върти се мандат, премята се и обикалят около него някакви комични фигури, иронизира Миков. Ще попадне и в световните рекорди - правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство, настоя Миков.

Свиленски обясни само, че вариантите са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт до петък
"Щраус е, главата в пясъка, а другото навън", отсече той.

По думите му политически групи в парламента се насочват към избори през есента - октомври месец. БСП го раздава като необходимия политически идиот, който трябва да подържи мандата известно време, посочи Миков.

Според него, когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, остава желанието за закрепване, но няма особен политически смисъл, удря върху достойнството на този, който го прави и малко по-далечния хоризонт - до есента. Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори, настоя Миков.

Той се надява, че ще се върне откровеността в политика след евентуалните предсрочни избори. Опозицията не изигра особено голяма роля да се стигне дотук. Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращава хората от политиката, изтъкна Миков.