Миков за "бомбата" на ген. Атанасов: БСП няма да е БСП, ако послуша ДСБ

Новини
12:30 - 19 Януари 2021
5602
Миков за "бомбата" на ген. Атанасов: БСП няма да е БСП, ако послуша ДСБ

След подхвърлената от шефа на ДСБ ген. Атанас Атанасов сензация, че „Демократична България“ и БСП могат да се съюзят в бъдещия парламент и дефакто да управляват заедно, дойде ред и на социалистите да си кажат тежката дума по въпроса.

При разкриването на бъдещите ходове, ексначалникът на НСС позамъгли нещата с обяснението, че по никакъв начин няма да подкрепят кабинет с мандат на БСП. Но пък увери, че ДБ може да води разговор със социалистите, ако те подкрепят тяхната политическа програма.

За кратък коментар по темата, Lupa.bg се свърза с бившия лидер на соцпартията Михаил Миков.

„Да, нищо не е изключено. Всичко е възможно“, не отрече опцията ДБ и БСП да си партнират в следващия парламент юристът.  Но категорично не прие офертата на десните левицата да приеме програмата на партията на Иван Костов.

„БСП няма да е БСП, ако подкрепи програмата на ДСБ“, отсече Миков, като уточни, че това е краткият му коментар по темата.

При шокиращия за повечето десни симпатизанти план, ген. Атанасов уточни, че партньорство с БСП може да се случи, ако мандатът бъде връчен на „Демократична България“, чиито съпредседатели са той и Христо Иванов.

Атанасов аргументира намеренията на ДБ, като уточни, че подобен вариант се обмисля, защото в следващия парламент никоя партия няма да има мнозинство, а е нужно „мнозинство и правителство, което да отмести "Борисовата държава".

В същото време, в последните дни, социалните мрежи буквално да прегряват от гневни постове на десни симпатизанти, които са ужасени от признанието, че ДСБ може да преговаря с БСП за бъдещо управление, при положение, че Столетницата винаги е била в забранителния списък за преговори.

Мнозина от десните фенове дори се заканиха да не гласуват, ако партията на Иван Костов, някога символ на антикомунизма, сега е готова да си партнира не с кой да е, а с БСП.

Други обаче са категорични, че времената са променени и няма друг вариант за събаряне на старата власт. „Малките партии няма как да направят кабинет. "Управляваш или с ГЕРБ, или с БСП, това е“, отсъдиха либерално настроените симпатизанти.