Милан едва не профука аванс от три гола, но би Аталанта

Рома се върна към победите след домакински успех над Емполи

Спорт
11:40 - 04 Октомври 2021
1509
Милан едва не профука аванс от три гола, но би Аталанта

Милан спечели с 3:2 гостуването си на Аталанта от 7-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ постигнаха си извоюваха преднина от два гола още преди почивката.

В голмайстори се превърнаха Давиде Калабрия и Сандро Тонали, а след почивката Рафаел Леао покачи до 3:0.

Малко преди края Дуван Сапата върна един от головете. Нападателят беше точен от дузпа. В добавеното време на срещата домакините вкараха и втори гол, дело на резервата Марио Пашалич, но силите им стигната дотук.

След успеха Милан се изкачи до второто място в класирането с актив от 19 точки. В същото време бергамаските са 8-и с 11 пункта.

Съперникът на ЦСКА в Лигата на конференциите – Рома, победи с 2:0 Емполи в мач от 7-ия кръг на Серия А и така се върнаха към победите, след като преди седмица загубиха с драматичното 2:3 от големия враг Лацио в Дербито на Вечния град.

На „Стадио Олимпико“ възпитаниците на Жозе Моуриньо се справиха с гостуващия Емполи с голове на Лоренцо Пелегрини и Хенрик Мхитарян.

Три минути преди края на първото полувреме домакините направиха бърза атака, при която Мхитарян пусна топката към намиращия се съвсем сам в центъра пред накаателното поле Пелегрини. Капитанът на Рома нахлу с топка в крака в наказателното поле и от около 15 метра я прати в мрежата на Емполи.

„Вълците“ нанесоха нов смъртоносен удар в началото на второто полувреме, когато Тами Ейбрахам нахлу мощно в наказателното поле на гостите и стреля. Топката се отби в напречната греда и се насочи към намиращия вдясно от вратата Мхитарян, който не се замисли и прати със силен удар оформи краяния резултат 2:0 за Рома.

С победата „вълците“ се изкачиха на на 4-о място в таблицата в Серия А с 15 точки от 7 мача.