Милан и Монако безмилостни в Шампионската лига

Техните съперници - съответно Брюж и Цървена звезда, се държаха достойно само през първото полувреме

Спорт
22:04 - 22 Октомври 2024
2011
Милан и Монако безмилостни в Шампионската лига

Монако не пожали Цървена звезда и го победи с 5:1 на „Стад Луи II“ в мач от третия кръг на основната фаза на Шампионска лига.

Такуми Минамино се разписа на два пъти за монегаските, а Бреел Емболо, Уилфред Синго и Магнес Аклиуш добавиха по едно попадение.

Почетният гол за Звезда бе реализиран от Шериф Ндиайе от дузпа в 27-ата минута.

След този успех Монако натрупа 7 точки в актива си и временно излиза наа лидерската позиция в подреждането, докато Цървена звезда е на последното 36-о място без спечелена точка и голова разлика от 2:11.

Милан записа първа победа от началото на сезона в Шампионска лига, след като се наложи с 3:1 при домакинството на Брюж на „Сан Сиро“ от третия кръг на турнира.

Белгийският отбор започна много силно мача, но направи няколко сериозни пропусна пред вратата на Майк Менян, който се отличи и със спасявания в тези начални минути.

„Росонерите“ поведоха с гол директно от корнер на Кристиан Пулишич, а червеният картон в 40-ата минута на Рафаел Ониедика се оказа решаващ за развоя на събитията.

Брюж успя да изравни резултата в началото на второто полувреме с гол на Сабе, но Милан стигна до победата с две попадения на Тижани Райндерс.

Така след три кръга в Шампионска лига Милан и Брюж имат по 3 точки, като двата отбора имат по една победа и две загуби.

В следващия кръг Милан гостува на Реал Мадрид на 5 ноември, а Брюж е домакин на Астън Вила на 6 ноември.