Милан и Реал на полуфинал!

Жиру с гол и изпусната дузпа, Кварацхелия изпорти от бялата точка в края

Спорт
23:59 - 18 Април 2023
3754
Милан и Реал на полуфинал!

Наполи и Милан завършиха 1:1 на „Диего Армандо Марадона“ в мач реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига. Оливие Жиру беше точен за гостите в 43-тата минута, а Виктор Осимен се разписа за домакините секунди преди края на мача.

„Росонерите“ спечелиха с 1:0 първия двубой на "Джузепе Меаца" преди седмица.

В 21-та минута Леао пусна пас към Диас, но веднага след това беше фаулиран от Марио Руи, а Шимон Марчиняк който посочи бялата точка.

Жиру се зае с изпълнението на дузпата, но Алекс Мерет успя да избие неговия изстрел. Така нападателят пропусна дузпа за първи път от 2012 година насам след 17 поредни успешни опити.

В 43-та минута Леао получи топката в собствената си половина и се впусна в продължителен рейд, при който преодоля трима противникови играчи.

След като нахлу в наказателното поле, португалецът пусна топката към чакащия пред вратата Жиру, който този път беше безгрешен и даде аванс на гостите.

В началото на добавеното време на първата част Осимен се разписа, но голът не беше признат, тъй като нападателят игра с ръка, за да овладее топката.

В 82-рата минута домакините също получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Фикайо Томори. Менян обаче спаси изпълнението на Кварацхелия от бялата точка.

Минута преди края Осимен също нанесе удар с глава, при който Менян беше безпомощен, но неаполитанците нямаха време, за да успеят да вкарат и победен гол.

Носителят на трофея Реал Мадрид достигна до полуфиналите в Шампионската лига след нова победа с 2:0 над Челси на четвъртфиналите.

Испанският първенец беше спечелил с толкова първата среща у дома седмица по-рано, а сега повтори това и на “Стамфорд Бридж” в реванша. 

Родриго вкара и двата гола - в 58-ата и 80-ата минути, а отделно удари и греда още през първата част.

Домакините имаха своите възможности, но при 0:0 направиха три големи пропуска чрез Н’Голо Канте на два пъти и Марк Кукурея.

Така за втора поредна година “сините” биват елиминирани от “лос бланкос” на този етап от турнира.

Ключова ситуация имаше точно преди първото попадение на Реал, когато лондончани настояваха за изгонване на Едер Милитао за втори жълт картон, но съдията не му показа такъв.

На полуфиналите на 9/10 - 16/17 май "кралете" ще се изправят срещу Манчестър Сити или Байерн (Мюнхен) (3:0 за англичаните в първия мач - б.р.). За първия двубой Реал ще е без Милитао, който ще бъде наказан заради натрупани картони.