Милан поддържа напрежението в Интер, росонерите биха в Рим

Спорт
11:34 - 01 Март 2021
1363
Милан поддържа напрежението в Интер, росонерите биха в Рим

Милан измъкна труден успех с 2:1 над Рома в шоу на "Олимпико" и запази интригата за титлата в италианската Серия А жива. Точни за "росонерите" бяха Франк Кесие от дузпа и Анте Ребич. За "вълците" вкара Верету.

Милан е на второ място с 52 точки, на 4 зад лидера Интер. Рома остава на пета позиция с 44.

Милан стартира много мощно двубоя на "Олимпико". Още в третата минута Златан Ибрахимович стреля, но Пау Лопес изби в корнер. При изпълнението му Томори се разписа, но попадението му не беше зачетено заради засада. В петата минута Златан се опита да се възползва от колебание на противниковия вратар, но ударът му с пета мина покрай близката греда. В деветата минута шведът все пак прати топката в мрежата, но и този гол беше отменен поради засада. В 15-ата Ибра и Анте Ребич пробваха удари, които обаче бяха блокирани.

В 27-ата Симон Кяер засече с глава центриране от корнер, но топката се спря в напречната греда. Минута по-късно Мхитарян се разписа, но попадението не беше признато заради фаул в атака на Джанлука Манчини.

В 40-ата минута Федерико Фацио препъна Калабрия на границата в наказателното поле. Съдията първоначално подмина ситуацията, но след намесата на ВАР той отсъди дузпа. Зад топката застана Франк Кесие, който много хладнокръвно реализира.

Рома успя да изравни още в началото на второто полувреме. Жордан Верету получи топката от Спинацола. Той стреля с фалцов удар и въпреки, че Донарума се опита да спаси, кълбото се оплете в мрежата на "росонерите".

Милан обаче отново излезе напред в резултата. Това се случи в 58-ата минута. Тогава Салемакерс пусна топката към Анте Ребич. Хърватинът се обърна с нея, а с това елиминира защитник на "вълците". Той моментално стреля с левия крак и направи резултата 2:1 в полза на "росонери".

Двубоят продължи да бъде много открит и до неговия край. Рома атакуваше повече в опит да стигне до изравняването. Милан пък опитваше късмета си на контраатака, но също не сполучи да направи успехи си по-изразителен.