Милан попиля Юве и го изхвърли от Топ 4

Рома развинти Кротоне за едно полувреме, но все още е далеч от евротурнирите

Спорт
11:48 - 10 Май 2021
1774
Милан попиля Юве и го изхвърли от Топ 4

Милан записа убедителен успех с 3:0 над Ювентус като гост в пряка битка между двата тима за класиране в топ 4 на Серия А.

Браим Диас, Анте Ребич и Фикайо Томори се разписаха за успеха на "росонерите", а Франк Кесие пропусна дузпа за тима на Стефано Пиоли.

Тимът от Милано е на трета позиция в Калчото със 72 точки, докато Юве е пети с 69. Четвъртият Наполи има 70.

Първата по-опасна ситуация в двубоя бе в четвъртата минута, когато след изпълнение на свободен удар топката се озова в в Матайс де Лихт, но изстрелът на нидерландеца бе блокиран.

В 21.ата минута Войчех Шчесни се отличи със спасяване след изстрел на Браим Диас от границата на наказателното поле.

В 30-ата минута Юве имаше страхотен шанс да открие резултата, но оставеният непокрит Джорджо Киелини прати с глава топката покрай десния страничен стълб.

В 44-ата минута Войчех Шчесни направи брилянтно спасяване, с което не позволи на Тео Ернандес да вкара топката в мрежата му.

В първата минута на добавеното време към първата част Милан поведе в резултата. Браим Диас от границата на наказателното поле матира Шчесни за 0:1.

Две минути след подновяването на играта Джанлуиджи Донарума блокира с крак изстрел на Родриго Бентанкур.

В 57-ата минута след намесата и на ВАР Милан получи дузпа за игра с ръка на Киелини. Зад топката застана Франк Кесие, но Шчесни се справи с удара на нападателя на гостите и резултатът остана непроменен.

В следващите минути Юве вдигна оборотите, но натискът не доведе до попадение във вратата на Донарума.

В 71-ата минута Шчесни отново се намеси подобаващо, спирайки Анте Ребич.

В 78-ата минута Милан удвои аванса си. Ребич остана непокрит, напредна с топка в крака и от дъгата на наказателното поле изстреля топката във вратата на Шчесни.

В 82-ата минута "росонерите" удариха за трети път. След центриране на Чалханоолу Фикайо Томори надскочи Киелини и прати топката за трети път в мрежата на Шчесни.

Рома победи с 5:0 последния Кротоне в среща от 35-тия кръг на Серия А. След изиграването на ранните неделни мачове Кротоне загуби и математически шансове да остане в елита. Тимът е последен с 18 точки три кръга преди края.

Парма и Кротоне дружно отпаднаха от Серия А

Римските „вълци“ вкараха пет гола след почивката и стигнаха до убедителната победа. На два пъти се разписаха Борха Майорал и Лоренцо Пелегрини, а едно попадение прибави Хенрих Мхитарян.

След победата Рома е седми с 58 точки.