Милан с класика на ходом

Росонерите удариха Емполи като гост

Спорт
15:34 - 07 Януари 2024
1652
Милан с класика на ходом

Милан постигна лесен успех като гост срещу Емполи с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Серия А. Попаденията за "росонерите" бяха дело на Рубен Лофтъс-Чийк, Оливие Жиру от дузпа и Шака Траоре.

С победата Милан събра 39 точки и се намира на 3-ото място в таблицата, докато Емполи е 19-ти с 13 пункта.

Отборът на Стефано Пиоли поведе в 11-ата минута. Рафаел Леао намери Рубен Лофтъс-Чийк на добра позиция в наказателното поле, а английският полузащитник нямаше как да пропусне.

11 минути по-късно Тео Ернандес направи хубав пробив и стреля от границата на пеналтерията, но Елиа Каприле се намеси без особен проблем.

В 30-ата минута Милан получи правото да изпълни дузпа. Юсеф Малех игра с ръка в наказателното поле. Това не беше забелязано от главния съдия Федерико Ла Пенна, но след намесата на ВАР се стигна до 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Оливие Жиру, който отбеляза за 2:0.

Седем минути след старта на втората част Леао и Лофтъс-Чийк отново комбинираха добре. Англичанинът стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен.

В 62-ата минута Кристиан Пулишич бе намерен във вратарското поле, но вратарят на домакините показа добър рефлекс и изби топката в ъглов удар.

Третият гол за Милан падна в 88-ата минута. Пулишич намери Шака Траоре в пеналтерията, а 19-годишният футболист прати топката в мрежата.

За "росонерите" предстои мач от Купата на Италия срещу Аталанта, докато Емполи е изцяло фокусиран върху първенството, където следващият мач е срещу Верона.