Милан се измъчи, но би Фрозиноне

Болоня срази Сасуоло в мач с шест гола

Спорт
08:57 - 04 Февруари 2024
1535
Милан се измъчи, но би Фрозиноне

Милан спечели много трудно гостуването си на Фрозиноне от 23-тия кръг на Серия А. „Росонерите“ се наложиха с 3:2 като трябваше да правят обрат от 1:2.

Оливие Жиру, Матео Габия и Лука Йович се разписаха за Милан, докато за домакините точни бяха Матиас Суле и Лука Мацители.

След трудния успех „червено-черните“ заемат третото място в класирането с актив от 49 точки, докато Фрозиноне е 14-и с 23.

В 17-ата минута Милан излезе напред в резултата. Рафаел Леао намери Жиру в наказателното поле, а френският таран не пропусна да се разпише. Останаха съмнения за засада, но проверката на ВАР не показа нередност.

В средата на първата част Фрозиноне получи правото да бие дузпа. Леао игра с ръка в наказателното поле, отново се намеси ВАР. Зад топката застана Матиас Суле, който прати топката неспасяемо в мрежата – 1:1.

В 65-ата минута Милан се оказа догонващ в резултата. Мацители направи индивидуален пробив, който завърши с попадение за пълен обрат.

Седем минути по-късно Матео Габия засече с глава центриране и изравни 2:2. В герой за „росонерите“ се превърна Лука Йович. Сръбският нападател отбеляза победния гол за Милан в 81-вата минута. При 3:2 Фрозиноне нямаше отговор.

В следващия кръг от Серия А за Милан предстои тежко домакинство на Наполи, докато Фрозиноне гостува на Фиорентина.

Болоня спечели с 4:2 домакинството си на Сасуоло от 23-тия кръг на Серия А. Двубоят предложи зрелище и обрати.

След успеха болонци се изкачиха до петата позиция в класирането с актив от 36 точки, докато Сасуоло са 15-и с 19.

Двубоят започна по-добре за гостите, които излязоха напред в резултата в 13-ата минута. Кристиан Торствед се разписа за 1:0.

В средата на първата част резултатът беше изравнен. Матия Вити си отбеляза автогол. Той отклони удар по посока собствената си врата.

Десет минути по-късно Сасуоло си върна преднината от един гол. Крисчън Волпато беше изведен по страхотен начин в наказателното поле. Той завърши атаката с удар от движение.

До самия край Болоня не се отказа да гони победата и в крайна сметка стигна до нея. В 73-тата минута Виктор Кристиансен центрира в наказателното поле. Джовани Фабиан засече с глава и направи безпомощен вратаря Андреа Консигли.

Обратът бе факт в 83-тата минута. Тогава Джошуа Зиркзее комбинира с Люис Фъргюсън. Последният преодоля няколко защитници и вкара за 3:2.

Три минути по-късно домакините сложиха точка на спора с четвърти гол. Алексис Салемакерс също записа името си сред голмайсторите за крайното 4:2 в полза на Болоня.