Милан, Тотнъм и Волфсбург на крачка от групите на Лига Европа

Спорт
11:50 - 25 Септември 2020
1230
Милан, Тотнъм и Волфсбург на крачка от групите на Лига Европа

Седемкратният футболен шампион на Европа Милан се класира за финалния кръг преди групите в Лига Европа след трудна домакинска победа с 3:2 над норвежкия Бодьо/Глимт. На "Сан Сиро" Каспер Юнкер даде аванс на Бодьо/Глимт в 15-ата минута, но още в ответната атака Милан изравни чрез Хакан Чалханоглу. В 32-рата минута Лоренцо Коломбо изведе домакините напред в резултата, а малко след началото на второто полувреме Чалханоглу покачи на 3:1. Почти веднага след гола на Милан гостите намалиха за 2:3 чрез Йенс Хауге, но за повече нямаха сили.

За влизане в групите на турнира Милан ще играе с тима на Рио Аве. Португалците поднесоха сензация, след като отстраниха турския Бешикташ с 5:3 след дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора завършиха при 1:1, но при наказателните удари пропуски за Бешикташ направиха Уелинтон и Кайл Ларин, докато гостите бяха безпогрешни.

Напред в турнира продължава и Тотнъм, който в предишния кръг отстрани Локомотив (Пловдив). След визитата в България сега "шпорите" отидоха и до Северна Македония, където победиха с 3:1 Шкендия. Ерик Ламела, Хюн-мин Сон и Хари Кейн вкараха головете за английския колос, докато за Шкендия точен за 1:1 бе Валмир Нафиу с хубав далечен удар. В следващия етап Тотнъм ще бъде домакин на Макаби Хайфа, който победи с 2:1 като гост руския Ростов.

Испанският Гранада също продължава към плейофите след домакински успех с 2:0 над грузинския Локомотив (Тбилиси). Головете за Гранада вкараха Дарвин Мачис и Хорхе Молина през второто полувреме. За четвъртия кръг се класира и друг от фаворитите - германският Волфсбург, който спечели с 2:0 срещу украинския Десна у дома.

Бившият футболист на ЦСКА София Евандро вкара при дузпите за тима на МОЛ Фехервар, който победи с 4:1 френския Реймс. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0. Шотландските Селтик и Рейнджърс също продължават към плейофите след победи с 1:0 и 4:0 над Рига и Вилем II като гости съответно в Латвия и Нидерландия. Бившият европейски шампион ПСВ Айндховен също ще играе в последния предварителен кръг на турнира след разгромна победа с 5:1 над добре познатия в България отбор на Мура в Словения.

От турнира обаче отпаднаха балканските грандове Партизан и ФКСБ. Партизан загуби с 1:2 като гост на Шарлероа след продължение. В редовното време мачът завърши 1:1, а победното попадение за белгийците вкара Кавех Ръзаеи в 107-мата минута. Малко след това в игра за Шарлероа се появи българският национал Иван Горанов. ФКСБ пък загуби с 0:2 като домакин от чешкия Слован Либерец. В мача с най-любопитен резултат фарьорският Клаксвик разгроми с 6:1 като домакин грузинския Динамо (Тбилиси) и за място в групите на турнира ще играе с ирландския Дъндолк.