Милан в Шампионска лига след 7 години

Росонерите се класираха за надпреварата, в която попадна и Юве за сметка на Наполи

Спорт
10:43 - 24 Май 2021
2649
Милан в Шампионска лига след 7 години

Милан победи като гост Аталанта с 2:0, с което си осигури второто място в Серия А и участие в Шампионската лига през следващия сезон. И двата гола в двубоя отбеляза Франк Кесие от дузпи.

"Росонерите" успяха да завършат втори със 79 точки, а Аталанта остана трети само с точка по-малко.

Милан започна мача по-активно. Още в 4-ата минута Алексис Салемакерс стреля силно от дистанция, но топката мина над вратата.

В 19-ата след центриране от корнер Джимсити стреля с глава, но неточно.

В следващите минути опасните ситуации липсваха. В 40-ата минута Милан получи правото да изпълни дузпа след нарушение срещу Тео Ернандес. Зад топката застана Франк Кесие, който успя да даде аванс на "росонерите" от бялата точка.

В 57-ата минута Дуван Сапата отправи шут по земя, който мина на сантиметри от страничния стълб. В 60-ата домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Фикайо Томори, но съдията прецени, че такава няма.

В 66-ата минута Руслан Малиновски стреля по земя, което доведе до първото спасяване на Донарума в двубоя

В 69-ата минута Рафаел Леао имаше шанс да удвои преднината на Милан, но уцели страничния стълб на опразнената врата.

Във втората минута на добавеното време Милан получи дузпа за игра с ръка на Робин Госенс. Мартен де Роон пък бе изгонен от игра след втори жълт картон. Зад топката отново застана Франк Кесие, който вкара втория си гол в мача и оформи крайния резултат.

В друг двубой от кръга Рома стигна до равенство 2:2 със Специя и си осигури седмото място в класирането, което дава право на тима да участва в Лигата на конференциите. Българският национал Андрей Гълъбинов лекува контузия и не се появи в игра за Специя. Наполи и Лацио пък ще играят Лига Европа.

Неаполитанците се препънаха срещу Верона и не успя да завърши в топ 4 на Серия А след равенство 1:1 на "Диего Армандо Марадона". "Партенопеите" можеха да изхвърлят Ювентус от Шампионска лига и да играят те с най-добрите от следващия сезон, но вместо това останаха пети в крайното класиране.

Тимът на Дженаро Гатузо поведе в 61-ата минута, но Верона успя да изравни само осем минути след това.