Милена на 55: Не знам кой брат Аргиров спеше с мен!

16:15 - 23 Февруари 2021
11873
Милена на 55: Не знам кой брат Аргиров спеше с мен!

Утре грандамата на българския рок Милена Славова става на достолепните 55, но сама твърди, че акълът й още е на 15 годишна. Малцина помнят, че в средата на 80-те тя пробива на музикалната сцена като гадже на Благовест Аргиров. Или може би на Светослав?

"Знам, че братята имаха навика да си разменят гаджетата, ама се кълнат, че с мен не са го правили. Пък и сигурно щях да разбера, но знае ли човек", философски гледа на любовните си похождения с дуета чаровната пънкарка.

Според нея по времето, когато тя си е лягала с Благовест, Светослав е бил зает с прочутата красавица Соня Васи, но дали момичетата не са минали и през двамата близнаци, историята мълчи.

Аргирови обичали да пробутват гаджетата си на екран. В средата на 80-те снимали новогодишна програма на морето с режисьора Младен Младенов – Доктора. По това време единият близнак бил гадже с Милена Славова, а другият с неизвестно момиче. Видеото им е снимано в лодка, а край певците има много почитателки на песента. Двамата братя обаче сложили най-отпред любимите си – Милена била с типичната си пънк прическа, а другата с ултракъса блузка. Щом започнал снимките, Доктора погледнал камерата и изкрещял: „Голата и препарираната да слизат от лодката“, визирайки гаджетата на тийнидолите.

Иначе Милена разказва как през 80-те е открита по случайност от мениджъра на Аргирови - Киро Мъглата. "Бях някъде в 9-и клас и се изявявах като манекенка. По време на едно ревю се преобличах и започнах да си тананикам някаква песен. Вратата се отвори и някакъв човек ми вика: "Я дай пак!" Това беше Киро."

Мениджърът на близнаците прави няколко записа със Славова, но те не се завъртат по радиото, а да я пуснат по БНТ с ексцентричния й външен вид е абсурд. В началото на промените Киро заминава да работи в чужбина и тогава певицата се надушва с Васко Гюров, с когото правят трио "Милена", което по-късно прераства в група "Ревю".

Тази година Славова искаше да отбележи 35-годишен юбилей на сцена, обаче пандемията провали тези планове. Тя обаче се зарича, че за сметка на това ще издаде нов албум.