Милиардерът Джоузеф Диксън на "Герена" с "Ферари" под наем

Наетото возило специално за преснокференцията за съдбата на Левски струва по 150 евро за 20 минути

Спорт
21:15 - 11 Юни 2021
16319
Милиардерът Джоузеф Диксън на "Герена" с "Ферари" под наем

В Левски явно продължават да играят с пълна сила театъра с новия си евентуален собственик. Вчера англичанинът Джоузеф Диксън даде пресконференция на "Герена", от която така или иначе нищо не се разбра. Разбра се, че в скеча е включено и "Ферари"-то, с което той беше докаран на клубния стадион на сините в "Сухата река". Возилото, което към днешна дата струва около £238 347, може да се наеме под наем от елитните автокъщи в София.

Оказа се, че с луксозното "Ferrari GTC4Lusso" (690 к.с.) може да се фука всеки, който може да си позволи да плати 150 евро за 20 минути.

Сините решиха да се изфукат и да дадат на своя гост възможно най-доброто, а личен шофьор на британеца стана Благой Георгиев, който е спряган за ръководен пост на "Герена". Ако нещо се случи, разбира се.

Много хора се усъмниха в реалното богатство и възможности на Диксън, който на пресконференцията не каза нищо смислено, а единственото, което се видя и разбра е, че работи с много фирми, на които не помни имената, харесва вече нашата баница (че кой не я харесва?!), и обожава минерална вода.

Джоузеф Диксън изльока толкова много на пресконференцията, че със сигурност една от причините да си тръгне рано-рано, е била тази, че му се е ходило до тоалетна. Другата е май повече от ясна - за 30-40 минути престой под обстрела с въпроси на медиите, домакините е трябвало да се бръкнат за известна сума пари, която всеки от вас може да сметне за наем на колата, и сума, която едва ли Джоузеф Диксън е извадил.

След забулената в мъгла и неясноти пресконференция, много от феновете побързаха да сравнят евентуалният нов собственик на Левски с този на италианския гранд и шампион от този сезон Интер.

Ровейки из интернет, може да се види колко статии или колко пъти е споменавано името на един от двамата, може да се види и зад какви проекти стоят и с какви финанси разполагат. Съпоставени един до друг, на първо четене може да се каже, че китаецът Стивън Жанг е наследник на голяма китайска компания. Неговият баща е един от най - богатите хора в Китай.

За Диксън дори в Англия и в неговия нискоразреден клуб никой не знае нищо. Засега историята мълчи, но намирисва на Казанска афера.