Милионер напусна жена си и децата заради украинска бежанка

Хокън Оверли е бивш шеф на на една от най-критикуваните във Великобритания фирми за бързи кредита Wonga

Новини
20:30 - 08 Септември 2022
5618
Милионер напусна жена си и децата заради украинска бежанка

Милионер напусна жена си и децата заради украинска бежанка

52-годишният милионер от Великобритания Хокън Оверли от Съри е напусна жена си заради украинска бежанка. Той е бивш шеф на на една от най-критикуваните във Великобритания фирми за бързи кредита Wonga.

52-годишният милионер Хокон Овърли започнал афера с жената, след като тя пристигнала в семейния дом в Съри след руската инвазия.

Седмици по-рано той е лобирал пред Борис Джонсън и вътрешния министър Прити Пател да осигурят виза на жената и да ускорят процеса на довеждане на жената във Великобритания, според The ​​Sun.

Предприемачът напуска жена си и се мести да живее при любовницата си, съобщава изданието. Роденият в Норвегия г-н Оверли, който има диплома по икономика от университета в Дърам, направи парите си в бума на dot-com, след като основа онлайн борсовия посредник Self Trade през 1997 г., като го продаде за повече от £900 милиона през 2000 г.

Той попадна под прицела на властите през 2018 г., след като беше силно критикуван за това, че отпуска кредити на хора, които никога не биха могли да изплатят заемите.