Милионерът Зингаревич влезе в новия Съвет на директорите на Ботев Пд

Спорт
14:11 - 20 Януари 2021
1357
Милионерът Зингаревич влезе в новия Съвет на директорите на Ботев Пд

Ботев Пловдив избра нов Съвет на директорите на клуба. Това стана на днешното заседание на акционерите на "жълто-черните".

В новия Съвет на директорите на Ботев влизат Антон Зингаревич, Александър Ослан, Илиян Филипов, Георги Христосков и Слави Микински. Руският бизнесмен ще стане собственик на най-стария футболен клуб у нас, щом акциите му бъдат прехвърлени.

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински коментира новият Съвет на директорите, като сподели, че първата стъпка по прехвърлянето на акциите на клуба на Антон Зингаревич е направена и остава единствено представителите на руския бизнесмен да предоставят договора за прехвърляне.

"Току що проведохме общото събрание на ПФК Ботев АД. Присъстваха представители на 100% от акциите. Благодарни сме на синдика от ТЦ-ИМЕ, които притежават 39% от акциите, тъй като, за да бъде пълноправно събранието. Помолихме синдикът да присъства и жената дойде специално за събитието. То мина нормално. В дневният ред имаше две точки - освобождаване на стария Съвет на директорите, и назначаването на нов такъв. Новият Съвет е 5-членен. Той е в състав Антон Зингаревич, Александър Ослан, Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков".

"От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем Борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите. Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договорът за прехвърляне, който те трябва да ни предложат. Виждате как работят те в последните седмици. Нещата в клуба се развиват по професионален и динамичен начин. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока", разясни Кошински.