Милко Георгиев: Мишият план на поръчковия рефер не успя

Спорт
14:36 - 27 Септември 2021
1608
Милко Георгиев: Мишият план на поръчковия рефер не успя

Бившият директор в ЦСКА и голям фен на отбора Милко Георгиев коментира Вечното дерби с Левски, което "червените" спечелиха с 2:1 след голове на Кери и Кайседо.

Ето какво мисли той:

"Нищо ново...

Бях решил да не пиша, но някои мнения и реакции провокираха в мен да си кажа какво мисля за вчера. Първо искам да благодаря лично на всички онези 15 глупака, които решиха, че не сме ЦСКА и сега играят за здраве в "А" група, както и на феновете от края на града, които за пореден път си напълниха секторите в дербито и допринесоха за атмосферата! А тя беше страхотна, напук на всякакви мерки и ограничения!

Гледам това дерби повече от 35 години и смея да твърдя, че вчера по-силните и класни футболисти победиха с не по-силна и класна игра, а само и единствено поради по-високата индивидуална класа. Вечно вторите не ме изненадаха с нищо - там са царе на провокациите!

И това е в исторически план. Винаги по-слабите и неподготвени играчи са избирани да провокират противника с цел да бъде създадена предпоставка за червен картон, което пък би им донесло и предимство. Вчера в ролята си влязоха две малки човечета, едни нисички такива, на ръст и на възможности, както и някакъв клоун, дошъл от не знам къде си и още не е отбелязал и един гол...

И ако това го има във футбола, то провокациите към публиката показват единствено и само какви дребни душички сте! Но, за да бъде изпълнен плана в игрова обстановка е необходима и съответната подкрепа.

За какво говоря? Почвам отзад напред...

Преди точно 4 години Наско Сираков изригна срещу Киро Християнина с думите - "Кирчо, за още 20 години да си купиш ТВ правата за българското първенство, за следващите 20 години да си купиш първенството на България по футбол, пак само ще сънуваш, че можеш да достигнеш Сираков във футбола!".

И така стояха нещата до 17.09.2021 година. Тогава изведнъж от офиса на "вечно вторите" решават да честитят равенството на онези срещу гранда Мидтиланд (или както и там да се казваха). Дали, защото въпросните "Палми" бяха генерален спонсор на Делиормана, но под друго име и сега се прави някаква сложна операция по спасяването на едно реално фалирало дружество, не е ясно...

На 26.09. Киро Християнина им връща жеста и праща служителя на Фрнаджиев да свири Вечното дерби. Случайност? Вчера специалистът по обществени поръчки имаше една единствена поръчка - да спре ЦСКА! Иначе няма логично обяснение НЕ даването на картони при очевидни провокации от страна на някои сини. Синът на опиянения ни президент на БФС изпълняваше свободните удари със скорост, на която и Гошо Петков би завидял, но онзи некадърник вдигна продължение на първото полувреме едва една минута. Ако не бяхме изравнили още преди почивката, през второто полувреме футбол нямаше да се играе, да го знаете!

Мишият план не успя този път, но това е само началото! Колко много ми се иска да не съм прав, ама...

Малко и за нас. За първи път виждам ЦСКА под ръководството на Стойчо Младенов да излезе със страх в този мач. Някъде до 30-ата минута имах чувството, че играем с Реал (Мадри).

Предполагам, че футбол, изритвайки безцелно топката по фланговете е привлекателен за една част от феновете, но не и за мен. Аз такъв футбол не обичам!

Мухар обработва топката със скоростта, с която Петицата върти на колелото на Владая. Вляво онзи холандец си играеше някакъв негов футбол, добре че Мазику е добър, та при едно от захожданията я набута, за да изравним.

Не знам... Излизаш в Рим да се надиграваш с Рома, а вчера...

Реално досега от Стойчо Младенов нямаше как да очакваме чудеса по отношение на варианти. Имаше си обективни причини - контузени, наказани, не добре подготвени... Сега обаче хората се завръщат и е момент да си проличи треньорското, да видим онези детайли, които решават даден двубой.

В четвъртък всички на стадиона!!!", написа Георгиев във "Фейсбук".