Милко Георгиев: Протестите на феновете на ЦСКА ще продължат, ако няма развитие със стадиона

Убеден съм, че до края на годината ще започне реконструкцията на "Армията", сподели бившият шеф при армейците

Топ
14:33 - 29 Октомври 2023
2474
Милко Георгиев: Протестите на феновете на ЦСКА ще продължат, ако няма развитие със стадиона

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Милко Георгиев вярва, че реконструкцията на стадион "Българска армия" ще започне до края на годината, въпреки жалбите, които създават пречки.

След домакинското равенство с Арда Кърджали феновете на "армейците" блокираха "Орлов мост" в знак на протест заради отлагане реконструкцията на стадион "Българска Армия".

"Феновете на ЦСКА не желаем недоволството, което изразихме да бъде политизирано. Нямаме вина, че протестът ни съвпадна с местните избори. От 2004 г. ни лъжеха и обещаваха за стадион. След като се появиха настоящите акционери се намери начин, съвместно с държавата. В един момент се появи някакъв човек, който реши да спре този процес.

Ако този човек има амбицията и куража да се противопостави на цялата "червена" общност, бих го посъветвал да не го прави, защото идея си няма с какво недоволство ще се сблъска. Ако е решил до край да саботира процеса, ние ще покажем какво следва, защото няма да спрем дотук.

За нас това не е просто борба за надмощие. Това за нас е кауза, а човек с кауза битки не губи. Ние няма да загубим тази битка. Очакваме реакция от държавата, защото тя е пълноправен участник в този процес - 50:50. Този стадион ще бъде и собственост на държавата. В противен случай предвиждаме по-мащабни протести, които няма да бъдат само в София", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Представителят на "червените" фенове обясни как проектът ще обнови облика на Борисовата градина.

"Стадионът на ЦСКА е върху насипи, които ще запазим. Строителният процес ще включва нещо, което не е правено. Убеден съм, че до края на годината ще открием строителна площадка и ще започнем съществена дейност по реконструкцията. Ако не видим реакция от държавата, няма да спрем и сме готови на по-мащабни действия. Този проект увеличава парковото пространство. Ще увеличим площта, за да могат хората да го ползват по предназначение", допълни той.