Милков кани президента на Грузия, посланичката на Тбилиси си тръгва

Новини
17:10 - 31 Януари 2023
1704
Милков кани президента на Грузия, посланичката на Тбилиси си тръгва

Външният министър Николай Милков поднови поканата към президента на Грузия Саломе Зурабишвили за осъществяване на официално посещения в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи. 

По-рано днес Милков се срещна с посланика на Грузия в България Тамуна Лилуашвили, чийто мандат изтече.

Ето какво се казва в съобщението на МВнР за срещата:

Министър Милков благодари на посланик Лилуашвили за ползотворното сътрудничество през последните четири години. Отбеляза, че България и Грузия имат много добри двустранни отношения, установен е интензивен политически диалог и подчерта силната и последователна подкрепа на българската страна за европейската и евроатлантическа перспектива на Грузия. Спря се и на рисковете за сигурността в региона на Черно море, породени от войната на Русия в Украйна.

По време на разговора външният ни министър открои като приоритетна област на икономическо сътрудничество инфраструктурната свързаност между Европа и Азия, особено в изпълнението на проекти от общ интерес в областта на енергетиката, транспорта и комуникациите.

Посланик Лилуашвили изрази благодарността си към Министерството на външните работи и заяви, че чувства страната ни като свой дом.