Милостив Ман Сити би Слован само с 4:0

Четирима различни футболисти се разписаха във вратата на словаците

Спорт
11:19 - 02 Октомври 2024
415
Милостив Ман Сити би Слован само с 4:0

Манчестър Сити се смили над Слован Братислава и спечели само с 4:0 гостуването си на „Техелне поле“ от втория кръг на Шампионска лига. Головете за „гражданите“ отбелязаха Илкай Гюндоган, Фил Фодън, Ерлинг Холанд и Джеймс МакАти.

Слован изненадващо създаде първата опасност в мача във 2-ата минута. Владимир Вайс подаде към Марко Толич, който стреля от границата на наказателното поле на Манчестър Сити, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Ортега.

Манчестър Сити отговори веднага. Ерлинг Холанд засече едно центрира, но след удара му топката премина встрани от вратата на Слован.

Английският шампион излезе напред в резултата в 8-ата минута. Мануел Аканджи беше намерен вляво и шутира от воле, след което ударът му беше блокиран. Топката попадна в Илкай Гюндоган, чийто удар, след рикошет, влетя във вратата на Такач.

„Гражданите“ удвоиха своята преднина в 15-ата минута. Жереми Доку овладя вдясно и видя отлично Фил Фодън, който стреля с левия си крак, вкарвайки топката във вратата на Такач.

Ерлинг Холанд много бързо можеше да вкара трети гол в 17-ата минута, но ударът му бе отразен от Такач.

Манчестър Сити продължи да доминира и в 23-ата минута Доку комбинира с Рико Люис, който стреля, но Такач се намеси и спаси.

След това удар на Жереми Доку се спря в десния страничен стълб на вратата на Слован.

Малко след това Фодън стреля от средна дистанция, а Такач не се намеси добре, след което топката срещна левия страничен стълб на вратата му.

В 32-ата минута Жереми Доку демонстрира отлични индивидуални умения и стреля, но встрани от десния страничен стълб.

Седем минути по-късно Савиньо нахлу отляво и стреля, но Такач се намеси и спаси с крак, след което последва удар на Фодън в аут.

В 40-ата минута след удар на Илкай Гюндоган топката се спря в гредата.

През второто полувреме картината на терена не се промени. В 53-ата минута Матеуш Нунеш центрира към Ерлинг Холанд, който стреля с глава, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Слован.

Манчестър Сити направи резултата 3:0 в 58-ата минута. Рико Люис пусна отличен пас към Холанд, който нахлу в наказателното поле на Слован и сам срещу Такач не пропусна да вкара.

Рико Люис пропиля огромна възможност в 71-ата минута. Той получи прецизно центриране в наказателното поле и стреля, но Такач направи комфортно спасяване.

Манчестър Сити вкара четвърти гол в 74-ата минута, когато Джеймс МакАти вкара с брилянтен удар в долния ляв ъгъл на Такач, след като получи превъзходен пас от Фил Фодън.

Три минути по-късно Джеймс МакАти получи прецизен пас в наказателното поле и стреля, но Доминик Такач демонстрира уменията си и направи блестящо спасяване, за да го откаже.

В 83-ата минута Илкай Гюндоган центрира от корнер в наказателното поле на Слован, където Джон Стоунс засече топката с глава, но я изпрати над напречната греда в аут. Илкай Гюндоган отправя силен удар в 87-ата минута, но Такач се намеси и изби в корнер.

Такач направи ново изумително спасяване в 89-ата минута, когато отрази удар с глава на Джон Стоунс.

Манчестър Сити вече има 4 точки, а Слован допусна втора загуба.

В следващия кръг на 23 октомври Манчестър Сити е домакин на Спарта Прага, докато Слован гостува на 22 октомври на Жирона.