Минеков избяга от Слави заради циганските кючеци

Политика
18:30 - 20 Ноември 2020
104288
Минеков избяга от Слави заради циганските кючеци

Един от водачите на Отровното трио, което организира протестите срещу правителството, проф. Велислав Минеков, още от началото на октомври започна да се цепи от аверите си Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Скулпторът формално обяви за повод някои различия с организациите "Инициатива правосъдие за всички" и Изправи се.БГ на Мая Манолова. Истината обаче е, че Минеков бяга като дявол от тамян от бъдещия партньор на Отровните Слави Трифонов.

В частни разговори Минеков често определял Дългия като любимец на ромите и останалите малцинства, който ще си купи гласове не с кебапчета и двайсетачки, а с кючеци. Професорът като истински академичен сноб не искал по никакъв начин името му да бъде свързвано с ферарита с цвят червен и прасета на мезета.

"Гостувал съм в телевизията на Слави, но нямам никакви лични отношения с този човек. Сигурен съм, че ще бъде в следващия парламент, макар да не виждам каква партийна дейност развива", уклончиво се изказва по темата Минеков.

Скулпторът дори се опитвал да привлече на своя страна адв. Николай Хаджигенов, който, за разлика от Бабикян, също се дърпал от организирането на партиен проект на Отровното трио. "Винаги си казвал, че партийци стават само онези, които не ги биова за нищо друго", удрял го на чест Велислав. Поне за момента обаче юристът остава редом до корпулентния пиар и има намерение да гони депутатско място на предстоящите избори.