Минеков към новия културен министър: Критиката ще бъде всеки ден

Новини
18:01 - 03 Февруари 2023
2387
Минеков към новия културен министър: Критиката ще бъде всеки ден

Единственото предаване на властта днес, при встъпването на кабинета „Донев“ 2, беше в Министерството на културата. Както е известно, президентът Румен Радев преназначи всички останали министри в поредния си служебен кабинет.

„Искам да благодаря на министър Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда.

Светът така устроен, че хората виждат винаги проблемите, а свършеното остава някак си на заден план. Само че като човек, който е бил в системата до този момент, аз съм видял и свършеното. Но като човек, който е бил в системата, съм видял и няколко ситуации, в които културата е била спасявана от г-н Минеков, за което изключително много му благодаря“.

Това каза новият служебен министър Найден Тодоров преди да седне в стола на предшественика си проф. Минеков.

Снимки: Светломир Стоянов

Щастлив съм, че идва един достоен човек на това място. Той е достоен и е най-точният, който може да бъде посочен за министерството. Бедата е че го очакват трудности. Това каза проф. Велислав Минеков, който предаде поста на служебен министър на културата на маестро Найден Тодоров.

Минеков помоли министър Тодоров да се пази от хвалбите и го предупреди, че критиката към него ще бъде всеки ден.

"Имах прекрасен екип. Благодаря на всички, които работиха в министерството и на своя екип. Надявам се новият министър да има поне един почивен ден", заключи Минеков.