Минеков с нова атака: Министър Наско ще бъде изяден!

Новини
19:28 - 25 Януари 2022
9774
Минеков с нова атака: Министър Наско ще бъде изяден!

„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е просто един бушон. Тримата заместници  са се приготвили те да бъдат министри“. Това заяви  бившият служебен министър на културата, назначен от Румен Радев, Велислав Минеков в свое интервю в „Денят с Веселин Дерменджиев“, излъчено във вторник вечерта.

По думите му Атанас Атанасов "ще бъде изяден", защото се задавали купчина неприятности, а той не взима никакво отношение отношение по наболелите  теми.

"Аз съм Наско" - така се представи новия министър на културата Атанас Атанасов преди дни, по време на гостуването си в предаването "120 минути"

„Още не работи Националният филмов център, както трябва да работи, няма директор и във фонд „Култура“. В момента се чудат какво да правят с избор на директори и конкурси за директори в националните институти, а там ще има крах, защото ще избират един, но други четирима ще нададат глас и този път този глас ще бъде чут. И с бюджета очаквам да се случи нещастие и тогава ще извия и аз“, заяви Минеков.

Той определи наследника си на поста като "симпатичен и даже мил, но когато го гледа човек, иска да се погрижи за него". 

Минеков  е категоричен, че не може да мълчи сто дни, гледайки какво се случва в министерството: „Аз не можах да мълча 100 дни и не знам кой я е измислил тази глупост с мълчанието, тъй като само за три дни могат да се извършат такива безобразия, които да не могат да бъдат излекувани за 3 хиляди дни“. По думите му безобразия в министерството вече се случвали, а хора от ГЕРБ, които били изгонени от него,отново се връщат в министерството на Атанас Атанасов.

„Това е и причината да съм персона нон грата. Имам няколко обаждания от служители, които ми казват, че са предупредени да не контактуват с мен, което е много обидно. Министерството е превзето от ГЕРБ от първия до последния етаж“, ожали се Минеков.

Само преди седмица новия министър на културата Атанас Атанасов  разкри в публичен отговор до Народното събрание, че предшественикът му е разхищавал бюджета за култура за свои приближени. Така например един от съветниците, чието име е скрито, е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лева или средно над 5200 лева месечна заплата. Друга съветничка на Минеков - Евелина Кирилова, бивше пресаташе на партията на Васил Божков "Българско лято", пък е получила срещу съветите си сумата от 36 150 лева. Консултантите пък са взимали възнаграждения по времето на Минеков на стойност над 4400 лева.