Минимален успех за Реал Мадрид в Бергамо

Кралете играха с човек повече на терена още от 18-ата минута

Спорт
08:12 - 25 Февруари 2021
1282
Минимален успех за Реал Мадрид в Бергамо

Реал Мадрид постигна трудна победа с минималното 1:0 като гост на Аталанта в първия осминафинален мач от Шампионската лига, който се игра в Бергамо.

Кралете играха с човек повече на терена още от 18-ата минута, когато Ремо Фройлер от състава на Аталанта бе изгонен с директен червен картон. През голяма част от двубоя футболистите на Зинедин Зидан действаха много монотонно и безидейно, но стигнаха до победата с гол на Ферлан Менди в 86-ата минута.

Аталанта остана с човек по-малко на терена в 18-ата минута, след като Ремо Фройлер бе изгонен с директен червен картон. Винисус Жуниор пусна отличен извеждащ пас към Ферлан Менди, който нахлуваше сам срещу Перлуиджи Голини, но бе фаулиран пред наказателното поле от Ремо Фройлер. Съдията Тобиас Щилер изгони с директен червен картон Фройлер и домакините останаха с човек по-малко на терена.

Каземиро получи жълт картон в 23-ата минута за нарушение срещу Дуван Сапата. По този начин бразилският футболист на Реал Мадрид ще пропусне реванша заради натрупани картони.

Начо направи много добър пробив в 25-ата минута. Той нахлу между двама играчи на Аталанта в наказателното поле на домакините, но след това решението му беше изключително неточно.

Лука Модрич подаде в 37-ата минута към Иско в наказателното поле на Аталанта, а той стреля, но топката рикошира в крака на Рафаел Толой и излезе в корнер. След това Тони Кроос подаде към Лука Модрич, който стреля от разстояние, но много неточно в аут.

Реал Мадрид направи много сериозен пропуск в 39-ата минута. Иско пусна много добър пас към Винисиус, но той в последния момент бе затворен от Джимшити и от неговия крак топката премина над напречната греда и излезе в корнер.

Аталанта организира добра атака в 40-ата минута. Берат Джимшити подаде към Луис Муриел, пред когото бе оставено пространство. Колумбиецът стреля от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

В първата минута на добавеното време на първата част, Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Аталанта, където Каземиро стреля с глава, но Пиерлуиджи Голини спаси.

Пред Лука Модрич се откри пространств в 48-ата минута и той стреля, получи се рикошет и топката премина встрани от десния стълб на вратата на Пиерлуиджи Голини.

Реал Мадрид направи много сериозен пропуск в 54-ата минута. Винисиус получи отличен пас в наказателното поле, но стреля неточно, над напречната греда в аут.

Марко Асенсио стреля от пряк свободен удар в 71-ата минута, но право в ръцете на Пиерлуиджи Голини.

Каземиро симулира в наказателното поле на Аталанта в 82-ата минута, но съдията Тобиас Щилер не показа втори жълт картон на бразилския футболист, а само му направи забележка.

Реал Мадрид поведе в резултата в 86-ата минута. Лука Модрич подаде към Ферлан Менди, който с удар от разстояние прати топката в левия ъгъл на вратата на Пиерлуиджи Голини.

Реваншът в Мадрид е на 16 март.