Минимум 64 долара ще струва каса бира по време на Световното в Катар

В началото на годината властите наложиха акцизи и върху различни безалкохолни напитки и захарни изделия

Новини
22:28 - 26 Юли 2019
2258
Минимум 64 долара ще струва каса бира по време на Световното в Катар

Световното първенство в Катар все още е далеч в бъдещето, но проблемите с провеждането му там се стоварват един след друг. След като стана ясно, че през лятото е невъзможно и опасно той да се проведе, то шампионатът бе изместен за периода ноември-декември.

Но проблем има и спрямо феновете. Властите в Катар са консервативни, а футболните фенове често създават проблеми. Важно за почитателите е те да се забавляват. А това върви с алкохолни напитки, особено бира.

Но те в Катар са обложени със 100-процентов акциз. Въпреки че той бе намален до 70% след натиск от ФИФА, то каса бира по време на Мондиала ще излиза на феновете космическите 64 долара. Това прави сума от над 2.66 долара на бутилка.

В началото на годината властите наложиха акцизи и върху различни безалкохолни напитки и захарни изделия, които са сред любимите на феновете по време на двубой.

Определено провеждането на Мондиал в страна, в която алкохолът не е на почит, ще е проблем за фифа. Един от основните спонсори на футболната организация е популярната бира Будвайзер.

Натискът на ФИФА принуди организаторите на Световното първенство в Бразилия преди 5 години да премахнат забраната за продажба на бира на стадионите.