Министър Ангелов: Националната детска болница ще е супер модерна

Здравният шеф откри първата дискусия за изграждане на специализираната клиника във ВМА

Новини
13:41 - 14 Септември 2020
2142
Министър Ангелов: Националната детска болница ще е супер модерна

Вярвам, че строежът на първата у нас Национална детска болница е наша обща отговорност. Отговорност да създадем такава детска болница, в която децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа, родителите да бъдем спокойни, че те са в сигурни ръце, че за диагностиката, лечението и възстановяването им са осигурени възможно най-добрите и съвременни условия и медицинска апаратура.

Да бъде място на което лекарите и сестрите, ангажирани със здравето на най-малките, да имат самочувствието на работещи в европейска педиатрична болница, да им гарантираме отлични условия за професионално развитие. Да бъде база за обучение на специализанти и под един покрив да им подсигурим всичко необходимо, така че усилията им да бъдат единствено концентрирани върху здравето на децата.

С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов откри първото Обществено обсъждане за изграждането на Националната многопрофилна детска болница, което се провежда в момента в киносалона на ВМА. В него участват лекари, родители, архитекти и депутати, а целта е, чрез дебат, да се реши най-важният въпрос – дали за лечебното заведение да се използва незавършеният строеж в двора на Александровска болница или да се построи изцяло нова сграда.

„Имам собствена визия как, в какви срокове и какво трябва да се направи, за да подобрим качеството на детското здравеопазване. Но правилните решения не се взимат от един човек, а заедно, затова избрах вместо поредица от кабинетни срещи, днес тук, заедно, в режим на диалог, да си кажем докъде сме стигнали и да начертаем посоката, в която ще продължим”, каза още министър Ангелов.