Министър Асен Василев представя новите в екипа си

Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър са заместничките на финансовия шеф

Новини
07:54 - 14 Май 2021
6561
Министър Асен Василев представя новите в екипа си

Служебният министър на финансите Асен Василев ще представи екипа си. Вчера със заповед на премиера бяха назначени трима заместник министри - Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър.

Още при първата си среща с медиите служебният министър Асен Василев обеща да представи екипа си на пресконференция, но едва ли на нея ще може да коментира пълната картина на състоянието на хазната. Вчера той поиска 7 до 10 дни, за да направи това, след като стана ясно, че допълнителните 50 лева към пенсиите ще останат до края на мандата на служебния кабинет.

„Що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, с министъра на туризма, за да видим по какъв начин не само към фирмите в пострадалите сектори, но като цяло към целия български бизнес да може да тръгне подкрепа за излизането от икономическата вече криза и също така да видим по какъв начин може да се помогне на самонаетите лица“, заяви Асен Василев и допълни:

„Истината е, че, ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, ако заработи бизнесът, пари ще има за всичко“.

Ваня Стойнева и Виолета Лорер вече имат опит като заместник-министри в биографията си в различни ведомства. Моника Димитрова-Бийчър също е заемала важни постове в Министерството на финансите и на вътрешните работи.