Министър Георги Тодоров: Всички записи от броенето ще бъдат на специална платформа

Новини
10:04 - 04 Април 2023
1073
Министър Георги Тодоров: Всички записи от броенето ще бъдат на специална платформа

Всяко видеоустройство, което е активирано, е и записващо. На специална платформа ще бъдат качени всички записи, каза за "Здравей, България" по Нова телевизия Георги Тодоров, министър на електронното управление.

Според него налични са всички записи. Устройство, което не е излъчвало на живо или не е било активирано, или не е имало добър сигнал.

Наблюдавах процеса в час пик, когато едновременно излъчваха 6500 устройства. На много места обаче, дори и в София, не бяха активирани правилно устройствата, обясни министърът.

В организацията на процеса са били предвидени тестове, които са преминали много успешно. В деня на размисъл бил последният текст, при който са били подменени само 5 устройства.

МС се справи за кратък срок да осигури устройства и платформа, нямаше хакерски атаки и инциденти. Поканихме всички регистрирани партии, но само 3 дойдоха на специалните демонстрации, уточни Георги Тодоров. Според него устройствата могат да се използват отново, ако останат тези разпоредби в Изборния кодекс.