Министър Илиев: Вярвам, че промените в БФС са за добро

Дано с адекватно ръководство нещата тръгнат нагоре, сподели бившият автомобилен пилот

Спорт
14:00 - 28 Ноември 2023
1532
Министър Илиев: Вярвам, че промените в БФС са за добро

"Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол", по този начин министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира подадената вчера оставка на Борислав Михайлов.

"Аз съм човек оптимист, който се надява, че промените се правят за добро, а не, за да се тъпче и буксува на едно и също място. По-скоро имам надежди, че нещата ще се подобрят", подчерта министърът.

Попитан за това дали ще се стигне до обединение в шахмата, Илиев каза, че трябва да се приключи с разединението във всички видове спорт, защото най-губещи от такива конфликти са състезателите.

"Крайно време е да се приключи с всякакви личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една личност, за да се премине към ползотворна работа и да се създадат условия за това талантливите спортисти, които имаме, да ходят безпроблемно на международни състезания", каза още министърът.

По повод подпомагането на общините за подобряване на спортната инфраструктура той подчерта, че министерството на спорта има механизъм за съфинансиране като се изисква самоучастие от 50 процента от местните управи.

Министърът припомни, че общините имат възможност да участват и по програми към други министерства - например за енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето може да се направи добър ремонт на сградите.

Спортният министър Димитър Илиев участва днес в Плевен в кръгла маса на тема "Развитието на спорта в региона - поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове".

Тя се организира от неправителствени организации и събра в конферентната зала на сграда "Гена Димитрова" представители на различни спортни клубове и школи в града.