Министър-председателят на Нова Зеландия се сгоди

Джасинда Ардърн и партньорът й Кларк Гейфорд вече имат дете

Новини
12:23 - 03 Май 2019
2226
Министър-председателят на Нова Зеландия се сгоди

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за своя дългогодишен партньор Кларк Гейфорд, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на неин говорител.

Двамата са се сгодили по време на великденските празници в Махиа. Говорителят допълни, че ако Ардърн иска да даде повече подробности, ще го направи, когато говори с медиите в понеделник. 
Трийсет и осем годишната Ардърн и четиридесет и една годишният Гейфорд заедно се грижат за дъщеря си Нийв, която през юни ще навърши една година. На церемония в мината Пайк ривър новозеландската премиерка се появи с диамантен пръстен на лявата ръка - не на безименния, а на средния пръст, което е вариация на традицията.

От една година Гейфорд (който е водещ в телевизионно шоу за риболов) прекарва по-голямата част от времето в грижи за детето, докато Ардърн се завърна на работа шест седмици след раждането.
Ардърн е втората жена, която роди по време на премиерски мандат и се върна на работа, след Беназир Бхуто, станала майка през 1990 година, докато беше министър-председател на Пакистан.
Ардърн получи признание за лидерски си качества и състрадание след нападенията срещу две джамии в Крайстчърч, при които загинаха 51 души. 

Списание "Тайм" включи лидерката на лейбъристката партия в Нова Зеландия в списъка на най-влиятелните личности за 2019 година.